studija@rcgo-piskornica.hr


Zahvaljujemo na razumijevanju i nadamo se konstruktivnoj komunikaciji i suradnji.

" /> novost - Regionalni centar za gospodarenje otpadom Piškornica

AKTUALNO

OBAVIJEST O NADMETANJU - OTVORENI POSTUPAK JAVNE ...

Pročitajte

Obzirom da zbog trenutačne zdravstvene situacije u Hrvatskoj i dane preporuke o postupanju Nacionalnog stožera civilne zaštite, vezano uz COVID-19 (koronavirus), nismo u mogućnosti održati javnu prezentaciju Studije izvedivosti za cjeloviti i integrirani sustav gospodarenja otpadom na području sjeverozapadne Hrvatske - RCGO PIŠKORNICA, u nastavku objavljujemo sažetak Studije izvedivosti zajedno s prezentacijom iste.


Za dodatna pojašnjenja, upite, prijedloge i tome sl. možete se obratiti na adresu elektroničke pošte:


studija@rcgo-piskornica.hr


Zahvaljujemo na razumijevanju i nadamo se konstruktivnoj komunikaciji i suradnji.


Elaborat zaštite okoliša - RCGO Piskornica RCGO Piškornica - Studija izvedivosti - prezentacija RCGO Piškornica - Studija izvedivosti - sažetak


Natrag

Pogledajte postrojenje

RCGO Piškornica 3D prikazbanner banner banner

Kliknite ovdje

Naša Misija

Očuvanje zemljišta i voda o kojima ovisi život. Kreiranjem rješenja koja imaju pozitivan utjecaj na okoliš, štitimo prirodu oko nas.

slika
0

smanjenje količina otpada koji nastaje

0

iskorištavanje vrijednih svojstava otpada u materijalne i energetske svrhe

0

smanjenje odlaganja otpada

0

smanjenje negativnog utjecaja odloženog otpada na okoliš, klimu i ljudsko zdravljeČinjenica je da se količina otpada svakodnevno povećava, što i nije čudno, imajući u vidu užurbani ritam života, potrošačke navike i suvremeno pakiranje proizvoda. Upravo otpad koji proizvodimo u velikoj mjeri utječe na okoliš i kvalitetu našeg života, a najbolji način za ublažavanje učinka otpada na okoliš je prvenstveno sprečavanje njegovog nastajanja.
Nemoguće je potpuno spriječiti nastajanje otpada pa bi bilo idealno da se otpad koji se ne može izbjeći, ponovno uporabi koliko god je to moguće. Upravo zbog toga je posebno važno odvojeno skupljati otpad odmah u vlastitom domu u posebne spremnike koje možemo izraditi i sami.
RCGO Piškornica je kao dio odgovornog sustava gospodarenje otpadom, mjesto gdje će završiti onaj ostani dio otpada koji se više ni na koji način ne može ponovno uporabiti, ali će njegovom obradom u RCGO Piškornica nastati vrijedna sirovina.
Građanska je dužnost, ljudska odgovornost i obveza prema generacijama koje dolaze, da svojim postupcima nastojimo učiniti svoj grad/selo boljim i ugodnijim mjestom za život.
Djelujemo li svi zajedno za čišći okoliš, prema onoj poznatoj 'MISLI GLOBALNO, DJELUJ LOKALNO', Zemlja će negdje biti zelenija, negdje plavija, a zasigurno zdravija za nas i generacije poslije nas.

Pogledajte naš video - RCGO Piškornica - sadašnje stanje i planovi

0

RCGO Piškornica

Za okoliš, bez okolišanja


Doznajte više

Česta pitanja

postavite našim stručnjacima pitanje i odgovoriti će Vam

Prethodno postavljena pitanja

Nema ubilježenih pitanja.

Pošaljite pitanje