AKTUALNO

OBAVIJEST O ODLUCI DKOM U ŽALBENOM POSTUPKU U PRED...

Pročitajte

U sklopu unaprjeđenja infrastrukture i zaštitu okoliša, održan je sastanak 21. studenoga 2023. između predstavnika Koprivničkih voda d.o.o. i Piškornice d.o.o.. Središnji cilj sastanka bio je dogovor o tehničkim detaljima integracije Regionalnog centra za gospodarenje otpadom (RCGO) Piškornica u postojeći sustav javne odvodnje.

Tehnički aspekti integracije

Projekt integracije započinje 2024. godine s predviđenim završetkom radova u 2025., ključni tehnički aspekti uključuju:

1. Konstrukciju spojnog mjesta: Spojno mjesto između RCGO Piškornica i sustava javne odvodnje planirano je u općini Koprivnički Ivanec. Ovo će zahtijevati precizno planiranje i implementaciju kako bi se osiguralo efikasno spajanje bez rizika za postojeću infrastrukturu.

2. Ugradnja napredne opreme za nadzor kvalitete voda: Dogovorena je instalacija sofisticirane opreme za kontinuirano praćenje kvalitete, sastava i količine otpadnih voda koje nastaju na RCGO Piškornica. Ova tehnologija će omogućiti realno-vremenski nadzor i brzu intervenciju u slučaju anomalija.

3. Samostalni sustav pročišćavanja: RCGO Piškornica će implementirati vlastiti sustav za pročišćavanje tehnoloških i sanitarnih voda. Ovaj pristup osigurava da će sve otpadne vode biti adekvatno pročišćene prije puštanja u sustav javne odvodnje, minimizirajući potencijalni utjecaj na okoliš. 

Ekološki i financijski aspekti

Ekološki učinak: Ovaj projekt je od izuzetne važnosti za ekološku održivost regije. Integracija RCGO Piškornica u sustav javne odvodnje će smanjiti rizike od onečišćenja tla i podzemnih voda, te će tako pročišćene vode, ići sustavom javne odvodnje na dodatno pročišćavanje na gradski pročistač osiguravajući viši standard zaštite okoliša. 

Financiranje projekta:  Ukupna procijenjena vrijednost investicije iznosi 385.000,00 Eura.

Zaključak

Integracija RCGO Piškornica u sustav javne odvodnje predstavlja značajan korak naprijed u upravljanju otpadnim vodama u regiji. Implementacijom najsuvremenije tehnologije i samostalnog pročišćavanja, projekt ne samo da unaprjeđuje infrastrukturne kapacitete, već i značajno doprinosi očuvanju okoliša.Natrag

Pogledajte postrojenje

RCGO Piškornica 3D prikazbanner banner banner

Kliknite ovdje

Naša Misija

Očuvanje zemljišta i voda o kojima ovisi život. Kreiranjem rješenja koja imaju pozitivan utjecaj na okoliš, štitimo prirodu oko nas.

slika
0

smanjenje količina otpada koji nastaje

0

iskorištavanje vrijednih svojstava otpada u materijalne i energetske svrhe

0

smanjenje odlaganja otpada

0

smanjenje negativnog utjecaja odloženog otpada na okoliš, klimu i ljudsko zdravljeČinjenica je da se količina otpada svakodnevno povećava, što i nije čudno, imajući u vidu užurbani ritam života, potrošačke navike i suvremeno pakiranje proizvoda. Upravo otpad koji proizvodimo u velikoj mjeri utječe na okoliš i kvalitetu našeg života, a najbolji način za ublažavanje učinka otpada na okoliš je prvenstveno sprečavanje njegovog nastajanja.
Nemoguće je potpuno spriječiti nastajanje otpada pa bi bilo idealno da se otpad koji se ne može izbjeći, ponovno uporabi koliko god je to moguće. Upravo zbog toga je posebno važno odvojeno skupljati otpad odmah u vlastitom domu u posebne spremnike koje možemo izraditi i sami.
RCGO Piškornica je kao dio odgovornog sustava gospodarenje otpadom, mjesto gdje će završiti onaj ostani dio otpada koji se više ni na koji način ne može ponovno uporabiti, ali će njegovom obradom u RCGO Piškornica nastati vrijedna sirovina.
Građanska je dužnost, ljudska odgovornost i obveza prema generacijama koje dolaze, da svojim postupcima nastojimo učiniti svoj grad/selo boljim i ugodnijim mjestom za život.
Djelujemo li svi zajedno za čišći okoliš, prema onoj poznatoj 'MISLI GLOBALNO, DJELUJ LOKALNO', Zemlja će negdje biti zelenija, negdje plavija, a zasigurno zdravija za nas i generacije poslije nas.

Pogledajte naš video - RCGO Piškornica - sadašnje stanje i planovi

0

RCGO Piškornica

Za okoliš, bez okolišanja


Doznajte više

Česta pitanja

postavite našim stručnjacima pitanje i odgovoriti će Vam

Prethodno postavljena pitanja

Nema ubilježenih pitanja.

Pošaljite pitanje