ODRŽANA 27. SJEDNICA SKUPŠTINE DRUŠTVA PIŠKORNICA d.o.o. - Regionalni centar za gospodarenje otpadom Piškornica

Novosti

U utorak 16. svibnja 2017. u sjedištu Koprivničko-križevačke županije održana je 27. sjednica Skupštine trgovačkog društva Piškornica d.o.o. na kojoj su uz predsjednika Skupštine, župana Koprivničko-križevačke županije Darka Korena, prisustvovali i župan Varaždinske županije Predrag Štromar, zamjenica župana Krapinsko-zagorske županije Jasna Petek, načelnik Općine Koprivnički Ivanec Ivica Petričević, predsjednik Nadzornog odbora Marijan Štimac, pročelnica UO za poslove Županijske skupštine Krapinsko-zagorske županije Ljiljana Malogorski te direktor Društva Mladen Jozinović sa suradnicima.


Prezentirana su izvješća o radu i financijskom poslovanju Društva za proteklu godinu, kao i izvješće Nadzornog odbora o provedenom nadzoru nad poslovanjem Društva. Sva iznesena izvješća jednoglasno su usvojena i sukladno tome donesene su odluke o davanju razrješnice Upravi i Nadzornom odboru za rad u 2016. godini.


Na sjednici Skupštine utvrđeno je i kako se početak realizacije projekta RCGO Piškornica očekuje u trećem kvartalu ove godine, što je potvrdio i premijer Andrej Plenković tijekom jučerašnjeg posjeta Koprivnici. Članovi skupštine obaviješteni su i o investiciji aktivnog otplinjavanja (baklja i motor) na postojećem odlagalištu Piškornica koji će dodatno smanjiti ispuštanje metana u atmosferu. Taj će se projekt provesti bez troškova za korisnike odlagališta, te će zahvaljujući stvaranju električne energije biti izvrstan primjer kružne ekonomije.

Natrag

Pogledajte postrojenje

RCGO Piškornica 3D prikazbanner banner banner

Kliknite ovdje

Naša Misija

Očuvanje zemljišta i voda o kojima ovisi život. Kreiranjem rješenja koja imaju pozitivan utjecaj na okoliš, štitimo prirodu oko nas.

slika
0

smanjenje količina otpada koji nastaje

0

iskorištavanje vrijednih svojstava otpada u materijalne i energetske svrhe

0

smanjenje odlaganja otpada

0

smanjenje negativnog utjecaja odloženog otpada na okoliš, klimu i ljudsko zdravljeČinjenica je da se količina otpada svakodnevno povećava, što i nije čudno, imajući u vidu užurbani ritam života, potrošačke navike i suvremeno pakiranje proizvoda. Upravo otpad koji proizvodimo u velikoj mjeri utječe na okoliš i kvalitetu našeg života, a najbolji način za ublažavanje učinka otpada na okoliš je prvenstveno sprečavanje njegovog nastajanja.
Nemoguće je potpuno spriječiti nastajanje otpada pa bi bilo idealno da se otpad koji se ne može izbjeći, ponovno uporabi koliko god je to moguće. Upravo zbog toga je posebno važno odvojeno skupljati otpad odmah u vlastitom domu u posebne spremnike koje možemo izraditi i sami.
RCGO Piškornica je kao dio odgovornog sustava gospodarenje otpadom, mjesto gdje će završiti onaj ostani dio otpada koji se više ni na koji način ne može ponovno uporabiti, ali će njegovom obradom u RCGO Piškornica nastati vrijedna sirovina.
Građanska je dužnost, ljudska odgovornost i obveza prema generacijama koje dolaze, da svojim postupcima nastojimo učiniti svoj grad/selo boljim i ugodnijim mjestom za život.
Djelujemo li svi zajedno za čišći okoliš, prema onoj poznatoj 'MISLI GLOBALNO, DJELUJ LOKALNO', Zemlja će negdje biti zelenija, negdje plavija, a zasigurno zdravija za nas i generacije poslije nas.

Pogledajte naš video - RCGO Piškornica - sadašnje stanje i planovi

0

RCGO Piškornica

Za okoliš, bez okolišanja


Doznajte više

Česta pitanja

postavite našim stručnjacima pitanje i odgovoriti će Vam

Prethodno postavljena pitanja

Nema ubilježenih pitanja.

Pošaljite pitanje