DJECI U DV „IVANČICA“ U KOPRIVNIČKOM IVANCU I DV „ISKRICA“ U ĐELEKOVCU UZ POTPORU PIŠKORNICE URUČENI DJEČJI PRIRUČNICI ZA ODRŽIVI RAZVOJ - Regionalni centar za gospodarenje otpadom Piškornica

Novosti

U ponedjeljak 22. svibnja voditeljica programa UZOR-a HRVATSKE uručila je djeci dječjih vrtića u Koprivničkom Ivancu i Đelekovcu dječje priručnike za održivi razvoj - Prepoznavanje i razvrstavanje otpada, a to je realizirano uz potporu tvrtke Piškornica – sanacijsko odlagalište d.o.o.


Na taj način ostvaren je dio plana edukacije stanovništva o prepoznavanju i razvrstavanju otpada, fokusirajući se u ovom slučaju direktno na djecu, a indirektno i na članove njihovih obitelji,  koji će im pomagati u rješavanju zadataka iz tog priručnika za održivi razvoj. u suradnji s udrugom UZOR HRVATSKE osmišljen je ovakav vid edukacije u dječjim vrtićima s područja jedinica lokalne samouprave u kojima Piškornica – sanacijsko odlagalište d.o.o. ima koncesije za sakupljanje otpada.


Odgoj i obrazovanje o zaštiti okoliša potrebno je provoditi od najranije dobi te se ovim priručnikom namjerava poticati djecu na željeno ponašanje na njima zanimljiv način.


Dječji priručnik za održivi razvoj - Prepoznavanje i razvrstavanje otpada je namijenjen djeci predškolske i školske dobi (do 4. razreda osnovne škole).

Natrag

Pogledajte postrojenje

RCGO Piškornica 3D prikazbanner banner banner

Kliknite ovdje

Naša Misija

Očuvanje zemljišta i voda o kojima ovisi život. Kreiranjem rješenja koja imaju pozitivan utjecaj na okoliš, štitimo prirodu oko nas.

slika
0

smanjenje količina otpada koji nastaje

0

iskorištavanje vrijednih svojstava otpada u materijalne i energetske svrhe

0

smanjenje odlaganja otpada

0

smanjenje negativnog utjecaja odloženog otpada na okoliš, klimu i ljudsko zdravljeČinjenica je da se količina otpada svakodnevno povećava, što i nije čudno, imajući u vidu užurbani ritam života, potrošačke navike i suvremeno pakiranje proizvoda. Upravo otpad koji proizvodimo u velikoj mjeri utječe na okoliš i kvalitetu našeg života, a najbolji način za ublažavanje učinka otpada na okoliš je prvenstveno sprečavanje njegovog nastajanja.
Nemoguće je potpuno spriječiti nastajanje otpada pa bi bilo idealno da se otpad koji se ne može izbjeći, ponovno uporabi koliko god je to moguće. Upravo zbog toga je posebno važno odvojeno skupljati otpad odmah u vlastitom domu u posebne spremnike koje možemo izraditi i sami.
RCGO Piškornica je kao dio odgovornog sustava gospodarenje otpadom, mjesto gdje će završiti onaj ostani dio otpada koji se više ni na koji način ne može ponovno uporabiti, ali će njegovom obradom u RCGO Piškornica nastati vrijedna sirovina.
Građanska je dužnost, ljudska odgovornost i obveza prema generacijama koje dolaze, da svojim postupcima nastojimo učiniti svoj grad/selo boljim i ugodnijim mjestom za život.
Djelujemo li svi zajedno za čišći okoliš, prema onoj poznatoj 'MISLI GLOBALNO, DJELUJ LOKALNO', Zemlja će negdje biti zelenija, negdje plavija, a zasigurno zdravija za nas i generacije poslije nas.

Pogledajte naš video - RCGO Piškornica - sadašnje stanje i planovi

0

RCGO Piškornica

Za okoliš, bez okolišanja


Doznajte više

Česta pitanja

postavite našim stručnjacima pitanje i odgovoriti će Vam

Prethodno postavljena pitanja

Nema ubilježenih pitanja.

Pošaljite pitanje