NA IZVANREDNOJ SJEDNICI SKUPŠTINE PIŠKORNICA d.o.o. DONESENA JEDNOGLASNA ODLUKA O OPOZIVU UPRAVE I DALJNJEM DJELOVANJU - Regionalni centar za gospodarenje otpadom Piškornica

Novosti

Na izvanrednoj sjednici Skupštine društva Piškornica d.o.o. Regionalni centar za gospodarenje otpadom, koja je održana u ponedjeljak 20. studenoga u prostorijama Županijske uprave, donesena je odluka o opozivu Uprave društva, odnosno direktora Mladena Jozinovića te je ujedno dan nalog Nadzornom odboru za regulaciju njegovog radno-pravnog statusa.


Odluku su jednoglasno donijeli članovi Skupštine, predsjednik Skupštine i župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren, župan Varaždinske županije Radimir Čačić, župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar, župan Međimurske županije Matija Posavec te načelnik Općine Koprivnički Ivanec Mario Švegović.


Sazvali smo izvanrednu sjednicu Skupštine kao hitnu reakciju suvlasnika, četiri županije i Općine Koprivnički Ivanec, a važno je naglasiti kako smo jednoglasno donijeli odluke koje su usmjerile cijeli ovaj proces k rješenju. Prva odluka je ona o opozivu Uprave društva, odnosno direktora Mladena Jozinovića, dok se druga tiče davanja naloga Nadzornom odboru čiji je zadatak reguliranje forme prekida radnog odnosa direktora Jozinovića. Tražili smo i povrat bonusa te ujedno donijeli odluke o daljnjem djelovanju Piškornice Regionalnog centra za gospodarenje otpadom i Piškornice sanacijsko odlagalište. Za novog direktora imenovali smo diplomiranog pravnika Mladena Ružmana te smo za sljedeći tjedan dogovorili redovnu sjednicu Skupštine društva, na kojoj ćemo regulirati ostale potrebne akte.“, kazao je župan Koren dodavši kako se idu u smjeru razdvajanja uprava Piškornice d.o.o. i Piškornice sanacijsko odlagalište.


 


IZVOR:  Koprivničko-križevačka županija

Natrag

Pogledajte postrojenje

RCGO Piškornica 3D prikazbanner banner banner

Kliknite ovdje

Naša Misija

Očuvanje zemljišta i voda o kojima ovisi život. Kreiranjem rješenja koja imaju pozitivan utjecaj na okoliš, štitimo prirodu oko nas.

slika
0

smanjenje količina otpada koji nastaje

0

iskorištavanje vrijednih svojstava otpada u materijalne i energetske svrhe

0

smanjenje odlaganja otpada

0

smanjenje negativnog utjecaja odloženog otpada na okoliš, klimu i ljudsko zdravljeČinjenica je da se količina otpada svakodnevno povećava, što i nije čudno, imajući u vidu užurbani ritam života, potrošačke navike i suvremeno pakiranje proizvoda. Upravo otpad koji proizvodimo u velikoj mjeri utječe na okoliš i kvalitetu našeg života, a najbolji način za ublažavanje učinka otpada na okoliš je prvenstveno sprečavanje njegovog nastajanja.
Nemoguće je potpuno spriječiti nastajanje otpada pa bi bilo idealno da se otpad koji se ne može izbjeći, ponovno uporabi koliko god je to moguće. Upravo zbog toga je posebno važno odvojeno skupljati otpad odmah u vlastitom domu u posebne spremnike koje možemo izraditi i sami.
RCGO Piškornica je kao dio odgovornog sustava gospodarenje otpadom, mjesto gdje će završiti onaj ostani dio otpada koji se više ni na koji način ne može ponovno uporabiti, ali će njegovom obradom u RCGO Piškornica nastati vrijedna sirovina.
Građanska je dužnost, ljudska odgovornost i obveza prema generacijama koje dolaze, da svojim postupcima nastojimo učiniti svoj grad/selo boljim i ugodnijim mjestom za život.
Djelujemo li svi zajedno za čišći okoliš, prema onoj poznatoj 'MISLI GLOBALNO, DJELUJ LOKALNO', Zemlja će negdje biti zelenija, negdje plavija, a zasigurno zdravija za nas i generacije poslije nas.

Pogledajte naš video - RCGO Piškornica - sadašnje stanje i planovi

0

RCGO Piškornica

Za okoliš, bez okolišanja


Doznajte više

Česta pitanja

postavite našim stručnjacima pitanje i odgovoriti će Vam

Prethodno postavljena pitanja

Nema ubilježenih pitanja.

Pošaljite pitanje