PRIOPĆENJE ZA JAVNOST - Regionalni centar za gospodarenje otpadom Piškornica

Novosti

Temeljem odluke Skupštine društva Piškornica d.o.o. o mom imenovanju za člana Uprave i direktora tog Društva te posljedično i povezanih društava Piškornica – sanacijsko odlagalište d.o.o.  i  Piškornica sanacije d.o.o.,  preuzeo sam spomenute funkcije ovlaštene osobe za zastupanje kako je to definirano Zakonom o trgovačkim društvima. Tim slijedom a sve kako bi ta društva mogla dalje nesmetano funkcionirati  sva potpisana i  po javnom bilježniku u Koprivnici ovjerena dokumentacija, upućena je Trgovačkom sudu u Varaždinu radi provedbe promjena upisa  u sudskom registru.


Imajući u vidu da Nadzorni odbor trenutno još nije konstituiran, a isti treba definirati i supotpisati  Ugovor o radu direktora, u  vremenu do provedbe tog čina postupam sukladno odredbama ZTD-a koje definiraju ovlasti osobe ovlaštene za zastupanje trgovačkog društva.


S punim uvažavanjem i odgovornošću prihvaćam i razumijem interes javnosti glede aktualne situacije oko Piškornice, bilo po pitanju stanja i operativnog funkcioniranja Društava, bilo po pitanju zaštite okoliša i gospodarenja otpadom. Otvoreni smo za javnost i poštujemo iskazanu građansku svijest i brigu za okoliš. Puna otvorenost i dijalog između svih sudionika nema alternativu i ključni  su za daljnju provedbu i uspjeh projekta kako bi uspostavili model kružne ekonomije i integriranog sustava gospodarenja otpadom.


Kao ovlaštena osoba za zastupanje trenutno se upoznajem sa kompletnim poslovanjem svih društava, što zahtijeva određeno vrijeme da bi se sagledala kompletna situacija. U tijeku je rješavanje mog cjelovitog radno pravnog statusa.


Stoga, ovim putem molim svu zainteresiranu javnost za malo strpljenja oko postavljanja upita,  sve do trenutka stjecanja ozbiljnijeg uvida u poslovanje društava. Nakon prvog koraka i provedbe formalnih akata o zastupanju ovo je vrijeme operativnog preuzimanja svih ključnih poslovnih procesa nakon čega će javnosti biti prezentirana cjelovita informacija o stanju projekta RCGO „Piškornica“.


 


S poštovanjem,


Direktor


Mladen Ružman

Natrag

Pogledajte postrojenje

RCGO Piškornica 3D prikazbanner banner banner

Kliknite ovdje

Naša Misija

Očuvanje zemljišta i voda o kojima ovisi život. Kreiranjem rješenja koja imaju pozitivan utjecaj na okoliš, štitimo prirodu oko nas.

slika
0

smanjenje količina otpada koji nastaje

0

iskorištavanje vrijednih svojstava otpada u materijalne i energetske svrhe

0

smanjenje odlaganja otpada

0

smanjenje negativnog utjecaja odloženog otpada na okoliš, klimu i ljudsko zdravljeČinjenica je da se količina otpada svakodnevno povećava, što i nije čudno, imajući u vidu užurbani ritam života, potrošačke navike i suvremeno pakiranje proizvoda. Upravo otpad koji proizvodimo u velikoj mjeri utječe na okoliš i kvalitetu našeg života, a najbolji način za ublažavanje učinka otpada na okoliš je prvenstveno sprečavanje njegovog nastajanja.
Nemoguće je potpuno spriječiti nastajanje otpada pa bi bilo idealno da se otpad koji se ne može izbjeći, ponovno uporabi koliko god je to moguće. Upravo zbog toga je posebno važno odvojeno skupljati otpad odmah u vlastitom domu u posebne spremnike koje možemo izraditi i sami.
RCGO Piškornica je kao dio odgovornog sustava gospodarenje otpadom, mjesto gdje će završiti onaj ostani dio otpada koji se više ni na koji način ne može ponovno uporabiti, ali će njegovom obradom u RCGO Piškornica nastati vrijedna sirovina.
Građanska je dužnost, ljudska odgovornost i obveza prema generacijama koje dolaze, da svojim postupcima nastojimo učiniti svoj grad/selo boljim i ugodnijim mjestom za život.
Djelujemo li svi zajedno za čišći okoliš, prema onoj poznatoj 'MISLI GLOBALNO, DJELUJ LOKALNO', Zemlja će negdje biti zelenija, negdje plavija, a zasigurno zdravija za nas i generacije poslije nas.

Pogledajte naš video - RCGO Piškornica - sadašnje stanje i planovi

0

RCGO Piškornica

Za okoliš, bez okolišanja


Doznajte više

Česta pitanja

postavite našim stručnjacima pitanje i odgovoriti će Vam

Prethodno postavljena pitanja

Nema ubilježenih pitanja.

Pošaljite pitanje