PRIOPĆENJE ZA JAVNOST - Regionalni centar za gospodarenje otpadom Piškornica

Novosti

S namjerom poboljšanja monitoringa i poduzimanja konkretnih mjera na zaštiti okoliša, zraka i voda, a uslijed utjecaja zbrinjavanja otpada na odlagalištu Piškornica, ovim putem obavještavamo svu zainteresiranu javnost da je danas na sastanku s predstavnicima Koprivničkih voda d.o.o. formirana radna skupina čiji je zadatak vrednovanje i tumačenje do sada provedenih mjerenja utjecaja na okoliš, osobito voda, te određivanje svih daljnjih koraka na poboljšanjima u zaštiti okoliša i zdravlja ljudi.


Sukladno prethodnim dogovorima direktora Zdravka Petrasa i Mladena Ružmana osnovana je radna skupina u koju su imenovani Damir Ruk i Igor Horvat iz Koprivničkih voda te Nikola Martinaga i Mladen Gres iz Piškornica – sanacijskog odlagališta. Početni koraci radne skupine su utvrđivanje trenutnog stanja na temelju svih rezultata dobivenih u dosadašnjim mjerenjima, a u usporedbi s mjerenjima koja su provođena u vrijeme kada je odlagalište, upravljao Komunalac d.o.o. Koprivnica. 

Natrag

Pogledajte postrojenje

RCGO Piškornica 3D prikazbanner banner banner

Kliknite ovdje

Naša Misija

Očuvanje zemljišta i voda o kojima ovisi život. Kreiranjem rješenja koja imaju pozitivan utjecaj na okoliš, štitimo prirodu oko nas.

slika
0

smanjenje količina otpada koji nastaje

0

iskorištavanje vrijednih svojstava otpada u materijalne i energetske svrhe

0

smanjenje odlaganja otpada

0

smanjenje negativnog utjecaja odloženog otpada na okoliš, klimu i ljudsko zdravljeČinjenica je da se količina otpada svakodnevno povećava, što i nije čudno, imajući u vidu užurbani ritam života, potrošačke navike i suvremeno pakiranje proizvoda. Upravo otpad koji proizvodimo u velikoj mjeri utječe na okoliš i kvalitetu našeg života, a najbolji način za ublažavanje učinka otpada na okoliš je prvenstveno sprečavanje njegovog nastajanja.
Nemoguće je potpuno spriječiti nastajanje otpada pa bi bilo idealno da se otpad koji se ne može izbjeći, ponovno uporabi koliko god je to moguće. Upravo zbog toga je posebno važno odvojeno skupljati otpad odmah u vlastitom domu u posebne spremnike koje možemo izraditi i sami.
RCGO Piškornica je kao dio odgovornog sustava gospodarenje otpadom, mjesto gdje će završiti onaj ostani dio otpada koji se više ni na koji način ne može ponovno uporabiti, ali će njegovom obradom u RCGO Piškornica nastati vrijedna sirovina.
Građanska je dužnost, ljudska odgovornost i obveza prema generacijama koje dolaze, da svojim postupcima nastojimo učiniti svoj grad/selo boljim i ugodnijim mjestom za život.
Djelujemo li svi zajedno za čišći okoliš, prema onoj poznatoj 'MISLI GLOBALNO, DJELUJ LOKALNO', Zemlja će negdje biti zelenija, negdje plavija, a zasigurno zdravija za nas i generacije poslije nas.

Pogledajte naš video - RCGO Piškornica - sadašnje stanje i planovi

0

RCGO Piškornica

Za okoliš, bez okolišanja


Doznajte više

Česta pitanja

postavite našim stručnjacima pitanje i odgovoriti će Vam

Prethodno postavljena pitanja

Nema ubilježenih pitanja.

Pošaljite pitanje