PRIOPĆENJE ZA JAVNOST - Regionalni centar za gospodarenje otpadom Piškornica

Novosti

Danas oko 12:30 sati djelatnik Hrvatskih voda uz asistenciju policijskih službenika PU Koprivničko-križevačke izvršio je neposredan nadzor rada odlagališta. 


Prema neslužbenim informacijama slijedom dojave građana  o zamućenju potoka Gliboki  izvršen je na više lokacija  uviđaj Hrvatskih voda i policije s ciljem utvrđivanja potencijalnog izvora onečišćenja.      


Jedan od uviđaja izvršen je i na lokaciji odlagališta otpada Piškornica  od strane zaposlenika Hrvatskih voda. Neposrednim uvidom na licu mjesta utvrđeno je da nivo procjednih voda u sabirnim lagunama odlagališta nije dosegao kritičnu razinu te da nema prelijevanja procjednih voda u okoliš.


Zaposlenik Hrvatskih voda koji je sudjelovao u neposrednom nadzoru odlagališta o svom današnjem nalazu je obavijestio i nadležnog vodopravnog inspektora te će isti preuzeti nastavak i vođenje vodopravnog inspekcijskog nadzora odlagališta Piškornica i drugih lokaliteta koji se mogu dovesti u vezu sa zamućivanjem potoka Gliboki.


Po primitku zapisnika vodopravnog inspektora i okončanja ovog postupka tvrtka Piškornica sanacijsko odlagalište odmah će izvijestiti javnost.

Natrag

Pogledajte postrojenje

RCGO Piškornica 3D prikazbanner banner banner

Kliknite ovdje

Naša Misija

Očuvanje zemljišta i voda o kojima ovisi život. Kreiranjem rješenja koja imaju pozitivan utjecaj na okoliš, štitimo prirodu oko nas.

slika
0

smanjenje količina otpada koji nastaje

0

iskorištavanje vrijednih svojstava otpada u materijalne i energetske svrhe

0

smanjenje odlaganja otpada

0

smanjenje negativnog utjecaja odloženog otpada na okoliš, klimu i ljudsko zdravljeČinjenica je da se količina otpada svakodnevno povećava, što i nije čudno, imajući u vidu užurbani ritam života, potrošačke navike i suvremeno pakiranje proizvoda. Upravo otpad koji proizvodimo u velikoj mjeri utječe na okoliš i kvalitetu našeg života, a najbolji način za ublažavanje učinka otpada na okoliš je prvenstveno sprečavanje njegovog nastajanja.
Nemoguće je potpuno spriječiti nastajanje otpada pa bi bilo idealno da se otpad koji se ne može izbjeći, ponovno uporabi koliko god je to moguće. Upravo zbog toga je posebno važno odvojeno skupljati otpad odmah u vlastitom domu u posebne spremnike koje možemo izraditi i sami.
RCGO Piškornica je kao dio odgovornog sustava gospodarenje otpadom, mjesto gdje će završiti onaj ostani dio otpada koji se više ni na koji način ne može ponovno uporabiti, ali će njegovom obradom u RCGO Piškornica nastati vrijedna sirovina.
Građanska je dužnost, ljudska odgovornost i obveza prema generacijama koje dolaze, da svojim postupcima nastojimo učiniti svoj grad/selo boljim i ugodnijim mjestom za život.
Djelujemo li svi zajedno za čišći okoliš, prema onoj poznatoj 'MISLI GLOBALNO, DJELUJ LOKALNO', Zemlja će negdje biti zelenija, negdje plavija, a zasigurno zdravija za nas i generacije poslije nas.

Pogledajte naš video - RCGO Piškornica - sadašnje stanje i planovi

0

RCGO Piškornica

Za okoliš, bez okolišanja


Doznajte više

Česta pitanja

postavite našim stručnjacima pitanje i odgovoriti će Vam

Prethodno postavljena pitanja

Nema ubilježenih pitanja.

Pošaljite pitanje