PRIOPĆENJE ZA JAVNOST - Regionalni centar za gospodarenje otpadom Piškornica

Novosti

Slijedom prijave građana o zamućenju potoka Gliboki završen je nadzor nad funkcioniranjem odlagališta Piškornica s posebnim osvrtom na ispuštanje voda u potok Gliboki. Nedvojbeno je utvrđeno da nije došlo do istjecanja vode iz laguna na odlagalištu, a o čemu smo izvijestili i u svojem priopćenju od petka, 30.03.2018.


Značajnijeg zamućenja potoka Gliboki od strane Piškornice nije bilo, a istjecanje oborinske vode (crne boje) po svom sadržaju i duljini trajanja nije ocijenjeno kao onečišćenje. Do zamućenja vode u kanalu oborinskih voda došlo je uslijed zatvaranja ispusnog okna, što je uvjetovano visokim vodostajem potoka Gliboki. U tom periodu od desetak dana nije bilo protoka vode iz Piškornice prema potoku Gliboki te je zbog nemogućnosti tog protoka voda bila izložena mikrobiološkim aktivnostima i taloženju čestica prilikom izlijevanja vode iz okoline. Nakon otvaranja ispusnog okna uslijed pada vodostaja potoka Gliboki, došlo je do ispuštanja ustajale oborinske vode.


 

Natrag

Pogledajte postrojenje

RCGO Piškornica 3D prikazbanner banner banner

Kliknite ovdje

Naša Misija

Očuvanje zemljišta i voda o kojima ovisi život. Kreiranjem rješenja koja imaju pozitivan utjecaj na okoliš, štitimo prirodu oko nas.

slika
0

smanjenje količina otpada koji nastaje

0

iskorištavanje vrijednih svojstava otpada u materijalne i energetske svrhe

0

smanjenje odlaganja otpada

0

smanjenje negativnog utjecaja odloženog otpada na okoliš, klimu i ljudsko zdravljeČinjenica je da se količina otpada svakodnevno povećava, što i nije čudno, imajući u vidu užurbani ritam života, potrošačke navike i suvremeno pakiranje proizvoda. Upravo otpad koji proizvodimo u velikoj mjeri utječe na okoliš i kvalitetu našeg života, a najbolji način za ublažavanje učinka otpada na okoliš je prvenstveno sprečavanje njegovog nastajanja.
Nemoguće je potpuno spriječiti nastajanje otpada pa bi bilo idealno da se otpad koji se ne može izbjeći, ponovno uporabi koliko god je to moguće. Upravo zbog toga je posebno važno odvojeno skupljati otpad odmah u vlastitom domu u posebne spremnike koje možemo izraditi i sami.
RCGO Piškornica je kao dio odgovornog sustava gospodarenje otpadom, mjesto gdje će završiti onaj ostani dio otpada koji se više ni na koji način ne može ponovno uporabiti, ali će njegovom obradom u RCGO Piškornica nastati vrijedna sirovina.
Građanska je dužnost, ljudska odgovornost i obveza prema generacijama koje dolaze, da svojim postupcima nastojimo učiniti svoj grad/selo boljim i ugodnijim mjestom za život.
Djelujemo li svi zajedno za čišći okoliš, prema onoj poznatoj 'MISLI GLOBALNO, DJELUJ LOKALNO', Zemlja će negdje biti zelenija, negdje plavija, a zasigurno zdravija za nas i generacije poslije nas.

Pogledajte naš video - RCGO Piškornica - sadašnje stanje i planovi

0

RCGO Piškornica

Za okoliš, bez okolišanja


Doznajte više

Česta pitanja

postavite našim stručnjacima pitanje i odgovoriti će Vam

Prethodno postavljena pitanja

Nema ubilježenih pitanja.

Pošaljite pitanje