ODRŽANE SJEDNICE SKUPŠTINA DRUŠTAVA PIŠKORNICA d.o.o. I PIŠKORNICA – SANACIJSKO ODLAGALIŠTE d.o.o. - Regionalni centar za gospodarenje otpadom Piškornica

Novosti

Koprivnica, 06.03.2019. –  U prostoru Koprivničko-križevačke županije održane sjednice Skupštine društava Piškornica d.o.o. i povezanog društva Piškornica – sanacijsko odlagalište d.o.o. Uz članove Skupštine, sjednicama su prisustvovali predsjednici Nadzornih odbora oba društva, Marijan Štimac i Igor Cigula, pročelnica UO za poslove Skupštine i župana Varaždinske županije Ivana Golubić Horvat, pročelnica UO za poslove Županijske skupštine Krapinsko-zagorske županije Ljiljana Malogorski, direktori Mladen Ružman i Marijan Blažok te voditelj poslova razvoja i upravljanja projektom Nikola Martinaga.


Iznesene su informacije o stanju i poslovanju društava s naglaskom na visoki stupanj realizacije projekta RCGO Piškornica. Završetak Studije izvedivosti očekuje se do sredine ožujka pa slijedi kontrola od strane Ministarstva zaštite okoliša i prirode te Jaspers konzultanata EU, a nakon njihovog odobrenja slijedi predaja prijave projekta za sufinanciranjem sredstvima EU.


Donesene su odluke o izmjeni Godišnjih financijskih izvještaja društva Piškornica – sanacijsko odlagalište d.o.o. za 2016. i 2017. godinu, radi usklađenja sa zakonskim računovodstvenim standardima koji definiraju amortizaciju i rezervacije sredstava za zatvaranje odlagališta.


Osnivači su također upoznati s rezultatima Studije ocjene stanja voda i tla na neposrednom utjecajnom području odlagališta otpada Piškornica, koja je pokazala pozitivno djelovanje sanacije na stanje podzemnih voda, da nije utvrđen utjecaj odlagališta Piškornica na potok Gliboki, a oblak onečišćenja u podzemlju, koji je posljedica dugogodišnjeg odlaganja otpada prije sanacije odlagališta, ne ugrožava ni privatne bunare u najbližim naseljima, ni potok Gliboki, ni rijeku Dravu, kao ni vodocrpilište Ivanščak. Skupština je prihvatila informaciju o rezultatima Studije te je podržala investiciju ugradnje dodatnih piezometara za poboljšanje monitoringa u svrhu pojačanog praćenja utjecaja na okoliš.

Natrag

Pogledajte postrojenje

RCGO Piškornica 3D prikazbanner banner banner

Kliknite ovdje

Naša Misija

Očuvanje zemljišta i voda o kojima ovisi život. Kreiranjem rješenja koja imaju pozitivan utjecaj na okoliš, štitimo prirodu oko nas.

slika
0

smanjenje količina otpada koji nastaje

0

iskorištavanje vrijednih svojstava otpada u materijalne i energetske svrhe

0

smanjenje odlaganja otpada

0

smanjenje negativnog utjecaja odloženog otpada na okoliš, klimu i ljudsko zdravljeČinjenica je da se količina otpada svakodnevno povećava, što i nije čudno, imajući u vidu užurbani ritam života, potrošačke navike i suvremeno pakiranje proizvoda. Upravo otpad koji proizvodimo u velikoj mjeri utječe na okoliš i kvalitetu našeg života, a najbolji način za ublažavanje učinka otpada na okoliš je prvenstveno sprečavanje njegovog nastajanja.
Nemoguće je potpuno spriječiti nastajanje otpada pa bi bilo idealno da se otpad koji se ne može izbjeći, ponovno uporabi koliko god je to moguće. Upravo zbog toga je posebno važno odvojeno skupljati otpad odmah u vlastitom domu u posebne spremnike koje možemo izraditi i sami.
RCGO Piškornica je kao dio odgovornog sustava gospodarenje otpadom, mjesto gdje će završiti onaj ostani dio otpada koji se više ni na koji način ne može ponovno uporabiti, ali će njegovom obradom u RCGO Piškornica nastati vrijedna sirovina.
Građanska je dužnost, ljudska odgovornost i obveza prema generacijama koje dolaze, da svojim postupcima nastojimo učiniti svoj grad/selo boljim i ugodnijim mjestom za život.
Djelujemo li svi zajedno za čišći okoliš, prema onoj poznatoj 'MISLI GLOBALNO, DJELUJ LOKALNO', Zemlja će negdje biti zelenija, negdje plavija, a zasigurno zdravija za nas i generacije poslije nas.

Pogledajte naš video - RCGO Piškornica - sadašnje stanje i planovi

0

RCGO Piškornica

Za okoliš, bez okolišanja


Doznajte više

Česta pitanja

postavite našim stručnjacima pitanje i odgovoriti će Vam

Prethodno postavljena pitanja

Nema ubilježenih pitanja.

Pošaljite pitanje