SKUPŠTINA DRUŠTAVA PIŠKORNICA d.o.o. I PIŠKORNICA – SANACIJSKO ODLAGALIŠTE d.o.o. - Regionalni centar za gospodarenje otpadom Piškornica

Novosti

Koprivnica, 19.09.2019. –  U prostoru Koprivničko-križevačke županije održane su sjednice Skupština društava Piškornica d.o.o. i Piškornica – sanacijsko odlagalište d.o.o. 


Prihvaćena je informacija o poslovanju društava i dinamici razvitka projekta Regionalnog centra za gospodarenje otpadom sjeverozapadne Hrvatske, iz koje je vidljivo da je projektno-studijska dokumentacija dovršena, projekt u poslovno-financijskom smislu konsolidiran, a prema terminskom planu do kraja godine planirano je prihvaćanje Studije izvedivosti i sufinanciranja iz sredstava EU u iznosu od 42,5 milijuna.


Skupštine društava donijele su i odluku o prihvaćanju Sporazuma o konačnom uređenju odnosa i mirnom rješavanju sporova sa GKP Komunalac Koprivnica.


Tom odlukom Piškornica sanacijsko odlagalište isplatiti će GKP Komunalac iznos od 8.989.293,31 kn a što predstavlja ostatak kupoprodajne cijene utvrđene Sporazumom od 4. rujna 2015. godine, pristupa se mirnom rješavanju tekućih pravnih sporova i uređuju se osnova budućih poslovnih odnosa u području odlaganja otpada između društava GKP Komunalac i Piškornica - sanacijsko odlagalište.


Društvu Piškornica - sanacijsko odlagalište odobreno je kreditno zaduženje u gore navedenom iznosu, a tvrtki Piškornica d.o.o. izdavanje zadužnice za taj kreditni aranžman. Ovim zaduženjem namirenje postojeće financijske obaveze prema GKP Komunalac zamjenjuje se drugim povoljnijim izvorom financiranja.


Likvidnost oba društva nije i neće biti dovedena u pitanje pa tako ove odluke nemaju ni nepovoljan ili štetan utjecaj na razvoj projekta RCGO Piškornica.


Dapače, ovim odlukama spomenuta društva anuliraju rizik neizvjesnosti ishoda i duljine trajanja sudskih sporova te relaksiraju poslovnu suradnju na današnjoj razini, a svakako i u budućim odnosima kroz poslovanje RCGO Piškornica, jer gospodarenje otpadom iziskuje suradnju i partnerstvo među svim čimbenicima, a ne sukobe i nepotrebna parničenja.

Natrag

Pogledajte postrojenje

RCGO Piškornica 3D prikazbanner banner banner

Kliknite ovdje

Naša Misija

Očuvanje zemljišta i voda o kojima ovisi život. Kreiranjem rješenja koja imaju pozitivan utjecaj na okoliš, štitimo prirodu oko nas.

slika
0

smanjenje količina otpada koji nastaje

0

iskorištavanje vrijednih svojstava otpada u materijalne i energetske svrhe

0

smanjenje odlaganja otpada

0

smanjenje negativnog utjecaja odloženog otpada na okoliš, klimu i ljudsko zdravljeČinjenica je da se količina otpada svakodnevno povećava, što i nije čudno, imajući u vidu užurbani ritam života, potrošačke navike i suvremeno pakiranje proizvoda. Upravo otpad koji proizvodimo u velikoj mjeri utječe na okoliš i kvalitetu našeg života, a najbolji način za ublažavanje učinka otpada na okoliš je prvenstveno sprečavanje njegovog nastajanja.
Nemoguće je potpuno spriječiti nastajanje otpada pa bi bilo idealno da se otpad koji se ne može izbjeći, ponovno uporabi koliko god je to moguće. Upravo zbog toga je posebno važno odvojeno skupljati otpad odmah u vlastitom domu u posebne spremnike koje možemo izraditi i sami.
RCGO Piškornica je kao dio odgovornog sustava gospodarenje otpadom, mjesto gdje će završiti onaj ostani dio otpada koji se više ni na koji način ne može ponovno uporabiti, ali će njegovom obradom u RCGO Piškornica nastati vrijedna sirovina.
Građanska je dužnost, ljudska odgovornost i obveza prema generacijama koje dolaze, da svojim postupcima nastojimo učiniti svoj grad/selo boljim i ugodnijim mjestom za život.
Djelujemo li svi zajedno za čišći okoliš, prema onoj poznatoj 'MISLI GLOBALNO, DJELUJ LOKALNO', Zemlja će negdje biti zelenija, negdje plavija, a zasigurno zdravija za nas i generacije poslije nas.

Pogledajte naš video - RCGO Piškornica - sadašnje stanje i planovi

0

RCGO Piškornica

Za okoliš, bez okolišanja


Doznajte više

Česta pitanja

postavite našim stručnjacima pitanje i odgovoriti će Vam

Prethodno postavljena pitanja

Nema ubilježenih pitanja.

Pošaljite pitanje