PROJEKT RCGO PIŠKORNICA PRIJAVLJEN ZA DODJELU BESPOVRATNIH SREDSTAVA IZ EU FONDOVA - Regionalni centar za gospodarenje otpadom Piškornica

Novosti

Dovršetkom izrade sve projektno – tehničke dokumentacije koja je uključivala i ishođenje Lokacijske dozvole završeni su svi pripremni postupci te je slijedom te činjenice Ministarstvo zaštite okoliša i energetike objavilo dana 04.07.2020. godine Poziv za prijavu projektnog prijedloga za dodjelu bespovratnih sredstava iz kohezijskog fonda Europske unije za projekt Regionalni centar za gospodarenje otpadom sjeverozapadne Hrvatske Piškornica. Ukupna bespovratna sredstva iznose 403.904.474,37 kn, od čega EU sredstva iznose  314.136.704,94 kn, a nacionalna (FZOEU) 89.767.769,43 kn.


Rok za podnošenje projektne prijave definiran je do 20.07.2020. godine, no projektni prijedlog je dana 08.07.2020. poslan u obradu u sustav eFondovi.  


Više o samom pozivu možete pročitati  OVDJE.


Nakon odluke o dodjeli sredstava i potpisivanja Ugovora pokrenuti će se postupak javne nabave za projektiranje i izgradnju RCGO Piškornica kao i postupci JN za ugovaranje, usluga informiranja i vidljivosti, tehničke pomoći i upravljanja projektom te nadzora nad projektiranjem i izgradnjom RCGO Piškornica.Natrag

Pogledajte postrojenje

RCGO Piškornica 3D prikazbanner banner banner

Kliknite ovdje

Naša Misija

Očuvanje zemljišta i voda o kojima ovisi život. Kreiranjem rješenja koja imaju pozitivan utjecaj na okoliš, štitimo prirodu oko nas.

slika
0

smanjenje količina otpada koji nastaje

0

iskorištavanje vrijednih svojstava otpada u materijalne i energetske svrhe

0

smanjenje odlaganja otpada

0

smanjenje negativnog utjecaja odloženog otpada na okoliš, klimu i ljudsko zdravljeČinjenica je da se količina otpada svakodnevno povećava, što i nije čudno, imajući u vidu užurbani ritam života, potrošačke navike i suvremeno pakiranje proizvoda. Upravo otpad koji proizvodimo u velikoj mjeri utječe na okoliš i kvalitetu našeg života, a najbolji način za ublažavanje učinka otpada na okoliš je prvenstveno sprečavanje njegovog nastajanja.
Nemoguće je potpuno spriječiti nastajanje otpada pa bi bilo idealno da se otpad koji se ne može izbjeći, ponovno uporabi koliko god je to moguće. Upravo zbog toga je posebno važno odvojeno skupljati otpad odmah u vlastitom domu u posebne spremnike koje možemo izraditi i sami.
RCGO Piškornica je kao dio odgovornog sustava gospodarenje otpadom, mjesto gdje će završiti onaj ostani dio otpada koji se više ni na koji način ne može ponovno uporabiti, ali će njegovom obradom u RCGO Piškornica nastati vrijedna sirovina.
Građanska je dužnost, ljudska odgovornost i obveza prema generacijama koje dolaze, da svojim postupcima nastojimo učiniti svoj grad/selo boljim i ugodnijim mjestom za život.
Djelujemo li svi zajedno za čišći okoliš, prema onoj poznatoj 'MISLI GLOBALNO, DJELUJ LOKALNO', Zemlja će negdje biti zelenija, negdje plavija, a zasigurno zdravija za nas i generacije poslije nas.

Pogledajte naš video - RCGO Piškornica - sadašnje stanje i planovi

0

RCGO Piškornica

Za okoliš, bez okolišanja


Doznajte više

Česta pitanja

postavite našim stručnjacima pitanje i odgovoriti će Vam

Prethodno postavljena pitanja

Nema ubilježenih pitanja.

Pošaljite pitanje