DONESENA ODLUKA O ODABIRU PONUDE ZA PROJEKTIRANJE I IZGRADNJU RCGO PIŠKORNICA - Regionalni centar za gospodarenje otpadom Piškornica

Novosti


Nakon provedenog postupka pregleda i ocjena ponuda u postupku javne nabave Usluge projektiranja i izvođenja radova na izgradnji RCGO Piškornica, donesena je Odluka o odabiru ponude ZAJEDNICE PONUDITELJA: KOSTAK komunalno in gradbeno podjetje d.d. iz Krškog, Republika Slovenija, i KOSTAK-GRADITELJSTVO TEHNOLOGIJA SIROVINE d.o.o. iz Zagreba, po cijeni od 88.910.270,74 EUR bez PDV-a, (669.894.434,92  HRK). Na ovu Odluku stoji pravo na žalbu drugog ponuditelja, a u slučaju podnošenja iste, o njenoj osnovanosti odlučivat će DKOM. Po okončanju eventualnog žalbenog postupka, a u slučaju potvrde ove Odluke, pristupiti će se potpisu ugovora sa odabranim ponuditeljem.  Rok izvršenja ugovora je 44 mjeseca.   


Da podsjetimo, ponude su predala 2 gospodarska subjekta:


 


1.  HELECTOR S.A.,  Athens  (cijena ponude bez PDV-a:  820.579.056,90 kn)


2. Zajednica ponuditelja:  KOSTAK komunalno in gradbeno podjetje d.d., Krško i KOSTAK – graditeljstvo tehnologija sirovine, Zagreb  (cijena ponude bez PDV-a:  669.894.434,92 kn)


Donošenju ove Odluke prethodili su sastanci Uprave i osnivača trgovačkog društva Piškornica s predstavnicima nadležnog Ministarstva i Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, nakon kojih je od Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja zaprimljen dopis ministra gosp. Davora Filipovića u kojem je potvrđeno da će se osigurati dodatna sredstava za sufinanciranje projekta u punom iznosu. U istom dopisu navedeno je da će se i u novom operativnom/financijskom programu 2023.-2028. godina zadržati omjer sudjelovanja u troškovima projekta kao i do sada, dakle do 90% iznosa biti će financirano iz EU i nacionalnih izvora, a do 10% iz vlastitih sredstava društva Piškornica.


Napominjemo da je zbog povećanja vrijednosti investicije započeta revizija Studije izvedivosti  projekta, što je preduvjet za osiguranje financiranja projekta EU sredstvima u novom programskom/financijskom razdoblju.Natrag

Pogledajte postrojenje

RCGO Piškornica 3D prikazbanner banner banner

Kliknite ovdje

Naša Misija

Očuvanje zemljišta i voda o kojima ovisi život. Kreiranjem rješenja koja imaju pozitivan utjecaj na okoliš, štitimo prirodu oko nas.

slika
0

smanjenje količina otpada koji nastaje

0

iskorištavanje vrijednih svojstava otpada u materijalne i energetske svrhe

0

smanjenje odlaganja otpada

0

smanjenje negativnog utjecaja odloženog otpada na okoliš, klimu i ljudsko zdravljeČinjenica je da se količina otpada svakodnevno povećava, što i nije čudno, imajući u vidu užurbani ritam života, potrošačke navike i suvremeno pakiranje proizvoda. Upravo otpad koji proizvodimo u velikoj mjeri utječe na okoliš i kvalitetu našeg života, a najbolji način za ublažavanje učinka otpada na okoliš je prvenstveno sprečavanje njegovog nastajanja.
Nemoguće je potpuno spriječiti nastajanje otpada pa bi bilo idealno da se otpad koji se ne može izbjeći, ponovno uporabi koliko god je to moguće. Upravo zbog toga je posebno važno odvojeno skupljati otpad odmah u vlastitom domu u posebne spremnike koje možemo izraditi i sami.
RCGO Piškornica je kao dio odgovornog sustava gospodarenje otpadom, mjesto gdje će završiti onaj ostani dio otpada koji se više ni na koji način ne može ponovno uporabiti, ali će njegovom obradom u RCGO Piškornica nastati vrijedna sirovina.
Građanska je dužnost, ljudska odgovornost i obveza prema generacijama koje dolaze, da svojim postupcima nastojimo učiniti svoj grad/selo boljim i ugodnijim mjestom za život.
Djelujemo li svi zajedno za čišći okoliš, prema onoj poznatoj 'MISLI GLOBALNO, DJELUJ LOKALNO', Zemlja će negdje biti zelenija, negdje plavija, a zasigurno zdravija za nas i generacije poslije nas.

Pogledajte naš video - RCGO Piškornica - sadašnje stanje i planovi

0

RCGO Piškornica

Za okoliš, bez okolišanja


Doznajte više

Česta pitanja

postavite našim stručnjacima pitanje i odgovoriti će Vam

Prethodno postavljena pitanja

Nema ubilježenih pitanja.

Pošaljite pitanje